=)

Monday, December 22, 2014

~Mr M Awak kat mana?

Assalamualaikum.

Memang dah agak lama kan. Lapar pulak rasa. Kan kan. Hujan kat luar.

Pro.exam 3 da nak menghampiri. Tapi preparation belom pon start. Errr bila nak start pon xtau. Uuuu. Masuk posting Med ni rasa kucar kacir kurg semangat berbanding EM. Motivasi da kurg. Rasa malas. Byk dugaan.

Aaa patutnya bersyukur apalah.

Kawan beroda selalu buat hal sob2.. sorry la awak sy buka nk mengumpat cuma nak story hahah. Sy bersyukur ada dia. xpe la da tua pon tua la buruk pon buruk la. Xmampu nak cari kawan baru.

Org lain sibuk suruh carik kawan baru. Sy nak mintak kat parent kawan yg ini pon rasa bersalah you. We all bukan berada gitu.

Takpe la selagi sy boleh try utk terima sy akan. Rasa bersalah kot nk susahkan org ni terutama parent dorg byk tanggungan. Sy harap sy ada pendapatan skrg. Tolg apa yg patut sama mereka. Skrg mampu tolg diri sendiri je.


Hey da da.

Takda ke ehem2 putera raja mau diri ini cehh giloss.

K u olls sy kena carik motivasi skrg. Sbb Ia entah dimana2. I believe I can fly yeah.




Tuesday, June 10, 2014

Mata Hidung Mulut

Assalamualaikum.

Nun. Kko. Ip.

Eyes. Nose. Throat.

ENT.

Haha what the. Apa motip?

Tgh dengar lagu si Taeyang (suka hati je si) ala Bigbang punya member yg pandai menari tu yg nyanyi sodap tu. Best kot lagu tu. Kalo la alih bahasa ke Melayu..jadilah Mata Hidung Mulut. Eee awkward haha. Ce tgk MV dye lgi awkward LOL. Tau la body sixpack. Ishh abg Taeyang ni.EN tak tgk smpi habes pon. Aurat la. Buat2 baek pulak dia. Emmm.

Kebetulan skrg tgh posting ENT dua minggu. Last week da weh. Kejap. Sebentar. Secoet. Ha? Any komen about the posting? Ya. Best jgk. Best dri opthal. Opthal susah sket nk check mata pakai funduscope tu. Berlatih kt rumah tak dpt2. Xpe2 msih ada masa berlatih. Practice makes perfect ye dok.

Nak buat CP ENT la ni dari smlm stuck. Part PE. Adehhh. Dr tak pulak bagi slide examination aritu. Dlm buku mcm takda. Internet pulak. Byk pulak alasan.


K la. Gudnite yeorobun.




Sunday, June 8, 2014

Surat untuk diriku

Assalamualaikum.

Pernah tak sapa2 dapat surat? Tak kisahlah surat cinta ka, surat saman ke, surat khabar.. Zaman sekarang mmg jarang org post surat tak macam dulu. Sekarang semua mesej, emel.

Ok lah sebenarnya nak cerita. Tadi tengah duk kemas2 rak buku, EN terjumpa lah beberapa keping surat. Surat tu takda sampul pon just lipat2 je. Antara surat tu berbunyi begini:

"Kehadapan awak yg dikasihi. Bila kita nak kapel?"

Percaya tak. Janganlah percaya tu semua dalam mimpi je. Haha.
Tak sebenarnya setahun yg lepas EN ada tulis surat utk seseorang. Dan lepas tu DIA ada balas. Siapa DIA. EN la DIA tu. Haha pening tak. Layan je la ye.

Haishh disenangkan cerita, I wrote myself a few letter. Betol2 setahun yg lepas. Masa tu tgh kacau bilau. Jadi kononnya saja2 je la nk tulis. Motivation kononnya. Da lupa pon. Tadi tiba2 terbaca balik. Haha rasa mcm gila pon ada.

Tapi situasi tu mcm kena je dg  skrg. Well. Perancangan Allah.

Tapi siriusly not bad la bila tulis surat utk diri sendiri. Anda pernah. Try la kalo xcaya. Dulu time2 kecik2 pon ada buat. It's a nice things to motivate ourselves. But depend.

Alrite. Masa utk buat keje sekolah.

Last months highlight.

Assalamualaikum w.b.t

Woww gila lama berzaman berbulan berjam2 berminit2 tak bukak blog nih.

Bila bukak balik tgk post 2 lepas dan kebanyakan gmbar dipost hilang. Apa pasal? hehee . Biarlah biarlah. Nak buat macam manakan. Gambar2 tu tak sudi nak duduk dalam blog nih.

Oklah. Nak cerita satu2 apa yg berlaku sepanjang beberapa bulan ni macam malas. So highlight skit2 je la.

First sekali..tahniah Pasukan Tok Gajah menang Piala FA 2- 1 Felda United.
Bagus keep it up. Tadi lalu je Stadium Shah Alam tu dan macam biasa ofkors jam. Apa la EN ni kan spanjang duduk Shah Alam taknya pernah gi nonton bola kat stadium tuh. Macam rugi je.

Highlight SATU : Posting

Sekarang dah posting ke-4

1.Surgery
2.Paediatric/O&G
3.EM/Orthopaedic
4.Primary care/Psychiatry
5. ENT/Opthalmology

Weh ke-5 lah. Oh masa. You sangat pantas. Dah nak habes Year 4 rupanya.
Tapi semangat makin kurang makin kurang. Kadang2 rasa nak g tanam padi kat kampung je. Maklum la da tua tua ni. Belajar kurang masuk. Padahal sebab malas. Entahlah ikut je la flow.

Eh tu je kot. Rasa da malas pulak nak highlight menda lain sebab da malam bonar ni haa.

K gudnite world. See you if i still had my life. :)