=)

Sunday, April 28, 2013

~Book fair PWTC,Jalan TAR,SOGO,Masjid Biru part 2

Assalamualaikum...

Here comes the second update about yesterday.

Ok lah after keluar je dari PWTC terus cari tempat makan. Masing2 kelaparan. Nak bawak Dr. g makan kat mana pon taktahu time tu al-maklumlah tak arif sangat pasal KL nih. Ingat nak makan kat mall seberang tu kot2 ada foodcourt tapi tengan under-maintenance. Nasib la nampak ada medan makan2 berdekatan PWTC,tersorok kat bawah.

Ramai orang tapi nasib dapat tmpt duduk. Dr. awal2 pesan Nasi lemak ayam dan Lemon ice tapi tengahari macam tu mana nak ada. So, suggest kat dia Nasi ayam. Haha yg kelakarnya dia cakap memang dia nak makan tu pon. Aiihhh nih mesti pengaruh dalam kelas, asyik sebut Nasi lemak ayam nasi lemak ayam tu. Untuk lemon ice yg pasti takde kat situ ditukar kepada Air limau. Nasib rasa sama.

This nasi lemak looks nice. Slrppp....hee

Pastu ktorg meneruskan perjalanan berpatah balik ke stesen Bandaraya dan ke Jalan TAR. Nak cari kain cotton untuk Dr. Memang itu pun tujuan dia nak datang KL, nak bawak balik Bangalore katanya buat Salwa Kamezz. Terpaksalah jadi tourist guide. Yelah Dr. MJ tu kan foreigner.

Woooo jap jap, maksudnya dah 3minggu berturut2 weekend EN pergi Jalan TAR. So?

Bawak masuk kedai Gulati's. Banyak eh kain cantik2. Ada yang sampai beratus ribu. Perghhh, tak mampu mak. Ila menjadi translator masa nak pilih kain, hebat. EN awal2 dah surrender. Sorry tak pandai nak layan tourist, I ni pemalu, nak kena cakap BI lagi. Oh my English! Then, terpaksa tinggalkan Dr. nak menunaikan solat di SOGO.

After that we get back together. Memandangkan SOGO tengah sale, Dr. pon terkesima dengan harga barang yang branded tapi murah. Jadi berlegar2 lagi dalam SOGO. EN duduk keletihan di kala mereka memilih kasut weee penat.

Ok g minum dulu chatting pasal apa2 yg patut. Dr. tanya pasal makanan, kueh yang kitaorg makan. Pperghh taktahu nak explain mcm mana tentang kueh seri muka,kueh koci,my English vocabulary is so poor eeee. Then, tak sangka Dr. tahu pasal Nabi Muhammad dan dia nak tahu pasal Aisyah R.A sebab Shiqiin beli buku tu kat bookfair. Kitaorg pon ada  borak2 pasal politik, beza antara Malaysia dan India. Banyak woo Dr. tahu pasal Malaysia.

     Tembam kan gue...

Org kat belakang pandang slack ke??


Ok masa untuk pulang. Keletihan. Tapi actually Dr. ada ajak g Pasar seni pulak time tu. Time tu dah pukul 6. Sorrylah Dr. tak dapat nak tunaikan hajat. Sebab lepas tu ada plan nak g Masjid Biru Shah Alam. Maka kami pon balik.


Baiklah part 2 dah habis. Part 3 akan menyusul tentang aktiviti di Masjid Biru yang kami join pada Sabtu. Best woo rugi siapa tak g. Ada Habib Ali.

here the part 3 last part 

K la K la. Daaa nak siapkan case write up T.T