=)

Sunday, November 11, 2012

~Psychiatry :)

Assalamualaikum...

Memasuki minggu kedua untuk posting psychiatry.

Minggu pertama boleh dikatakan best. Interesting. Doktor2 kat klinik sangat baik, membantu especially Dr. Chin yg incharge kitaorg. 

Patient biasa dan patient psychiatry berbeza. Dulu-dulu dalam otak mesti fikir psychiatry ni untuk orang sakit jiwa je. Tapi sebenarnya bidang ni pasal penyakit yang berkaitan dengan otak. Antara penyakit 'famous' schizophrenia, bipolar disorder, dementia(nyanyuk) dan delirium (meroyan). For more information ask Mr. Google.


Seronok jugak buat history taking kat patient psy. Ada yang bagi kerjasama ada yang tak. Best melayan dorang. Tapi kalau terlebih layan ke laut pulak. 

Itu je lah kot nak kongsi. Nanti update lain.


.....................................................................................................


Remember Allah will never let you down. :)




p/s: Apasal entry arini macam skema je. Hmmmm...