=)

Sunday, November 25, 2012

~Goodbye psychiatry

Assalamualakum.

Alhamdulillah,dah nak habis first posting. Sekejapnya 2 bulan. Rasa sedih pun ada, nak kena tinggalkan jabatan psychiatry buat sementara waktu ehehh. Posting psychiatry tak disangka menjadi feveret of me for this time hahaha. Bukan apa, sangat relax. Pergi klinik clerk patient yang banyak story dan pelbagai. Kebanyakan cerita dorang memang tak logik,penuh fantasi hehe iyalah dorang kan sakit. Itu semua symptom hallucination, delusion. Kadang-kadang tergelak pun ada, can't help it. Tapi depan patient cover la kan gelak tu. 

Pastu as I said before, doctor-doctor HTAR sangat membantu espeacially yang in charge ktorg, Dr. Chin :)

Next posting, Medicine. Hopefully fine. 

Next week sudah start EOP @ OSCE. Nebes wehh. First time is always like that. Walaupun dah ada briefing sikit pasal exam ni ditambah cerita dari senior tapi still tak dapat nak bayangkan macam mana sebab tak mengalaminya lagi kot. Wait and see. 

Anyway study group sangat membantu. Bahagi topik, buat notes, lepas tu present. It's worth. Save time, study sendiri kadang-kadang tu tak berapa nak masuk. Mengantuklah, itu lah ini lah. Bila kita menyampaikan ilmu dan berkongsi ilmu, In sya Allah ilmu tu akan lebih melekat. Caya ke tidak? Try la. Thanks a lot housemate aka classmate. 

Photo: Books induce psychosis..
Pembahagian topic :]

Ok di akhir kata, selamat berjaya kawan-kawanku sekalian. Dan tidak lupa, Pray for Gaza. Jom berdoa untuk saudara kita di sana semoga mereka sentiasa dilindungi Allah.


This is my journey. In sya Allah :)