=)

Saturday, August 25, 2012

Raya 2012

Assalamualaikum....



Alhamdulillah sudah memasuki 7 Ramadhan. Bagi yang nak puasa 6 dah boleh start da. Oh masih nak gi beraya, takpe still boleh puasa. Ziarah je rumah sanak-saudara atau sahabat handai tapi tak payah makan huhu.

Raya tahun ni for EN dalam keadaan sederhana saja. Tahun ni beraya di kampung Abah di Kg Bolok, Lanchang, Pahang. Gilir-gilir dgn kampung Mak. Yalah baru adil. Sebab tu EN nak calon suami yang duduk dekat2, senang tak yah gaduh2. Amboi Amboi Amboi.

Macam biasa pagi raya gi solat raya, bersalaman, pemberian duit raya. EN still dpt duit raya yeah walaupun dah besar gedabak. Rezeki jangan ditolak. Selepas itu, menziarahi pusara datuk moyang dan ziarah sanak saudara.


Sedih gamba tak clear, dan dan je kamera takda bateri

Syawal ke-3 ke Cherating. Last minit plan, ingat tak boleh join da tapi stelah diajak yeah dpt gi. Sebelum tu singgah di Kuantan, rumah Mak De berhari raya.

Ok sebelum piknik bentang tikar dulu


Ishhh Kak Ili ni sibuk pulak nak tangkap gamba, Ada tak sabar nak berenang.


Jom jom cepat Ada, Tiah da tunggu dari tadi


Wahh bestnye Iman tidur, angin bertiup sepoi2 bahasa

Eh Tiah cepat lah,tdi kata nak mandi. Wan da turun ni

Pakcik Sharil buat apa tu? Memancing? LOL

Ishh kesian ikan tak dapat raya, lepaskan mereka ke laut semula

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI dari EN sekeluarga :)


Bye bye Cherating




 p/s: Seksa type post ni, keyboard mengong hehe