=)

Monday, June 25, 2012

~Lulus untuk memecut

Assalamualaikum...

Selesai sudah dan Alhamdulillah pass. Lepas ni mau pecut, drift, rempit dan sebagainya:p

Planning before masuk belajar semula. (Itu pun kalau diterima,InsyaAllah)

1. Siapkan logbook,thesis.
2. Prepare untuk Viva, present case study dan thesis.
3. Menantikan bulan Ramadhan al-Mubarak.
4. Berniaga kecil-kecilan : Jual pizza, sandwich, kacang2, dll untuk bdk2 sekolah.
5. Buat kuih raya, berniaga kuih raya pun ok jugak.
6. Nak try apply kerja, timba pengalaman. Dah jumpa dah satu smlm 1 kerja ni, mcm best. Tak pun kalo ada kekosongan, jadi cikgu ganti kat sekolah mak.
7. Lihat kos2 yg best untuk sambung buat master ke. Ini backup plan, mana tau kot2 tak diterima sambung MBBS.

Ok cukup la tu kot.

Tengah duduk menunggu my family ni ha dtg dari Kedah. Hopefully dorang smpai dgn selamat. Amin.

Till I write again :D



Sunday, June 24, 2012

~I'm back

Assalamualaikum...

Saya dah balik....
Eh mcm nak masuk rumah pulak. 
EN dah kembali (I'm back.) Thanks for missing me,sambil tersipu2. Perashan :p

First of all byk menda nak cerita setelah 3 bulan daku menimba ilmu dan pengalaman. Sabar ye akan diceritakan kemudian.

Yang paling penting adalah hari esok!! Penting! Lah jugak! 
Tanda seru itu bukan untuk memarahi sape2 tapi nak menunjukkan betapa pentingnya sesuatu yg penting itu.
Test broom broom....wlupun kwn2 ku telah lama memiliki permit untuk memacu jentera tetapi tidak mengapalah,bak kata org putih: "It's better late than never". Lalalala. Hopefully everything gonna be fine. Pass OK! InsyaAllah. 

Smlm family ku dtg,singgah sbentar sblum mereka meneruskan perjalanan ke Kedah untuk mghantar my bro sambung blajar di Kolej Tunku Kursiah..ooppsss bukan2 Kolej Insaniah. Esok baru mereka akan kembali ke pangkuan ku di Tapah sebelum kami pulang ke Pahang tercinta keesokan harinya.

Ok lah ok lah. Sambung lagi. Tunggu tau. :p

p/s: Nantikan cerita tentang jelajah Perak, Plan di waktu senggang, Internship ku objektif tercapai?, dan lain2. Hopefully akan ter'type' dan terpost lah semua itu. Nyte.