=)

Saturday, April 7, 2012

~Seronok ke Internship?

Assalamualaikum...

Setelah hampir 2 minggu tak update kat sini akhirnya dapat jugak. Rindu tak rindu tak. 

Macam-macam EN mau celita. Terutama pasal LI tu la. Kawan lain dah update, dah kongsi pasal experience dorang masa first day and what so ever. Kali ini giliran EN pula wokeyhh.. tapi macam malas pulak nak taip panjang2.

Hari pertama:
Tak nervous sangat pun. Ceitt berlagak. Bukan...first day macam blur dan tak berperasaan sikit. Maybe sebab ada kawan sekali, Shiqiin dan Tiqah so tak cuak sgt. Ehek bersyukur, kalo sorang2 entah2 gugur dah jantung. 

Pergi HR Department lapor diri dulu. Pihak hospital bagi pilih nak buat kat mana2 Jabatan, so kitaorang pilih 4: Perubatan, Pembedahan, ONG dan Pediatrik. First department buat dekat Jabatan perubatan which is dekat ward2.

Then, ada sedikit oreintasi. Kena pergi beberapa tempat kat jabatan ni sambil dengar briefing, lepas tu dpatkan cop sebagai bukti yg dah pergi sana. Dah selesai, kena cari HOD atau ketua jabatan pula lapor diri, kat Dr Lam. 

Dah petang sikit barulah berkesempatan jumpa doktor yg sepatutnya. Tapi doc tu pass ktaorg kt doc lain pulak. Macam bola pulak kan main pass2. Last2 ada lah doc ni, HO dia suruh ktaorg pilih antara tiga wad, kena berpecah dan rotate lah nanti wad tu lepas 1 minggu.

Alhamdulillah Day 1 selesai. Hari kedua dan seterusnya akan diceritakan kemudian. TBC.


p/s: entah bila pulak boleh hupdate

tadi ada ECG course kat MSU. wahh rindu MSU hehhehh...