=)

Saturday, April 28, 2012

~Genap sebulan

Assalamualaikum...

Sebulan sudah. Yay berjaya. Lagi dua bulan. Tak lama tu. Pejammm dan celik sekejap je.

Apa lah yg EN dapat sepanjang sebulan itu?? Hoho


First 3 week at Medical Department:
-Pagi,Duk ikut Dr, MO dan HO buat ward round.
-Habis ward round, duk baca patient's BHT.
-Tengahari makan
-Petang kalau ada HO buat procedure ikut dorang kalo tak terkontang-kanting tak tahu nak buat apa. ehehh

Tu la rutin kitaorg. grrrr serius bosan sebab tak reti dan tak adapt lagi. Maybe memang EN tak pandai nak approach Dr dan tanya apa yang patut tu yg jadi bosan. Tapi tgk dorg busy takkan nak kacau kan.

hospital ward

Second department-Surgical:
-Minggu ni dah kat department lain
-Lain dari medikal,ward round pun lain sebab sekali round tu ramai gila MO,HO, speacilist. Penuh ward. Just ikot jugak macam biasa
-Dapat masuk minor OT, kat situ dapat tgk pembedahan kecil macam buang polyps kat usus. Tengok dorg buat colonoscopy dan lain2.
-Yang bestnya, ada sorang Doc ni, Dr Tay. Sporting,funny. Dia sudi nak ajar kitaorg. Dia yg approach dulu, tanya soalan, kalo tak dpat jawab dia akan explain kan. He welcomed us. Thanks a lot.

Hopefully the next 2 month will be exciting and we can gain as many experience and knowledge as possible.

Till I write again. Take care...