=)

Monday, March 26, 2012

~Me a grown up girl

Assalamualaikum...

Yeah I'm now at home. Will be with them for 1 week then, practical. Shiqiin called this morning and told me a good news. For me it's a good news. Thanks to her and her father for helping. InsyaAllah by next week I will be there, in Hospital Teluk Intan for internship. 

I cannot be choosy, about where should I do my internship. As long as there is a place for me, I'm just glad. Alhamdulillah. 

Far from family, it's okay for me now. Yup I'm now bigger and grown up. A 21 years old girl (not yet 22 huhu), I can be independent. Instead, I want to experience and sense, how does it feel living in different places. Kedah, Selangor and now Perak. It should be exciting right.

 

p/s: A grown up girl should be know what she's been doing and stick with her decision.




Friday, March 23, 2012

~Angkasawan

Assalamualaikum...


Simple plan-Astronaut


Can anybody hear me?
Or am I talking to myself?
My mind is running empty
In the search for someone else
Who doesn’t look right through me.
It’s all just static in my head
Can anybody tell me why I’m lonely like a satellite?

‘Cause tonight I’m feeling like an astronaut
Sending SOS from this tiny box
And I lost all signal when I lifted up
Now I’m stuck out here and the world forgot
Can I please come down? (come down)
‘Cause I’m tired of drifting around and round (and round)
Can I please come down?

I’m deafened by the silence
Is it something that I’ve done?
I know that there are millions
I can’t be the only one who’s so disconnected
It’s so different in my head.
Can anybody tell me why I’m lonely like a satellite?

Now I lie awake and scream in a zero gravity
And it’s starting to weigh down on me.
Let’s abort this mission now
Can I please come down?

So tonight I’m calling all astronauts
All the lonely people that the world forgot
If you hear my voice come pick me up
Are you out there?
‘Cause you’re all I’ve got!


Love love Simple Plan songs. Just love it. Since school. They sang about life, which when you go through the lyrics sometimes it's happening in your life. Agree? Nah...

One of my favorite band :p Pierre oppa haha

Finish packing. Tomorrow will be check out from this house, and Shah Alam for awhile. Paipai...


 



Thursday, March 22, 2012

~Soal diri-soal hati

Assalamualaikum...

Siap key in data untuk setakat ni. Esok kena kutip dermaaa..... questionnaire kat sekolah lagi dan lagi. Sabtu dah nak balik. Apa-apa pun esok kena key in siap-siap questionnaire yg akan dikutip tu. Perlu ke balik esok lepas tu nak kena datang balik Sabtu. Kerja dua kali kan. Pepandai lah dorang datang ambik nanti kan kan. 

...........................................................................................................

 

Percaya diri. Hargai diri. Sayangi diri. Lindungi diri. Pentingkan diri? 

Bagi orang lain mungkin senang untuk bercerita pasal orang lain kepada orang lain. Bagi orang lain mungkin senang nak tanya pendapat tentang orang  lain pada orang lain. Bagi orang lain mungkin... so lain orang lain lah. I'm different. For me, just let me tell about me and me. Here. Although it's not all...


++ Hati. Perasaan. Hanya untuk ku dan DIA. Walau yang lain bertanya. Tiada jawapan. Payah. Biarlah begitu. Kerna tak biasa. Sebab hati ini hanya milik DIA. :p 






Wednesday, March 21, 2012

~S.P.M

Assalamualaikum...

Wah cuak tadi ambil result SPM. :p

Itu perasaan 5 tahun lalu. huhu Hari ini perasaan itu mungkin dirasai oleh calon2 SPM termasuk adik EN. Nasib la korang. Tengok berita result tahun ni meningkat dari 5 tahun lalu. Tahniah.


Minggu ni mungkin minggu terakhir di Shah Alam. Sabtu nak balik dah punggah semua barang. Memandangkan plan pertama tak menjadi, nak punggah barang ke rumah sewa Sg Buloh. Jadi, merajuk lah. Baik bawa balik rumah terus. Huhhh...

Haha takde la. Tak tahu lagi dapat mana LI,emmm nak balik hometown dulu. Register dah settle. Cuma borang MBBS je tak bagi lagi. Apa2 hal nanti fikir. Heee...

Ber'camping' di rumah Ila. Key in data. Sambil borak2, nanti nak berpisah sudah. Untuk sementara waktu. Hopefully.

Okeyhh daa...










~It just happen

Assalamualaikum...

Allah knows better....
Allah Maha Mengetahui, setiap perkara yang ditentukan itu pasti ada sebab tersirat dan tersurat. Kita sebagai hamba perlu redha.

Berita tergempar tentang LI. Hospital Sg. buloh mg'reject' kami dari buat praktikal kat situ. How's this happen. Don't know. It just happen. Terdiam. Terima.

Masih belum putus harapan. Masih punya waktu. Masih perlu berusaha. 

 

InsyaAllah antara hospital yang akan di apply untuk 1 minggu ni harap2 ada yang menerima kami yang belum punya tempat untuk LI. Amin.

Gudluck kawan2. Jangan putus harapan.

p/s: Sampai rumah at 10pm. Agak penat sih.. hiiii.


Monday, March 19, 2012

~I wonder if you hurt like me

Assalamualaikum...



2AM new song. King of ballads is back :) with title : I wonder if you hurt like me.

"Even when I sing
 Even when I walk the streets
 I'm filled with thoughts of you

I wonder if you hurt like me
I wonder if you cry like me
I wonder if you live all day
in memories like me "



Check it out....



~Today, not yesterday

Assalamualaikum...

Arrived in Shah Alam :( I shouldn't be sad right, bcoz I had spend the past 5 days with them. After this week, go back home again :) yay

Uhhh today, unfortunate things happened. Train broke down, gas leakage I guess. Had to wait half an hour before another train arrive. Then, the worst things the train was packed. Aughhhh tak sanggup den time tu.

Jom tengok Adnan Sempit 2,yang download punya je. Tak sempat tengok kat cinema.


p/s:
 


 "Setiap yang berlaku itu adalah ketentuan Allah. Kita yang merancang, Allah yang menentukan".

Sangat kerap ayat ini disebut dalam sehari-harian kita. Dan memang itu pun yang selalu berlaku. Manusia lemah dan tak punya kuasa untuk menentukan apa yang akan terjadi. Sekian.



Monday, March 5, 2012

~Totally done--Work out for EXAM now!!

Assalamualaikum...

Hari ini, kami bertiga meneruskan misi menyebarkan virus eh.... bukan mengedar questionnaire ke sekolah2. Terpaksa mengorbankan masa study untuk sesuatu yg dapat menjamin masa hadapan. cehwahhh

Alhamdulillah selesai. Kesemuanya sudah habis diedar, bagi mereka berdua, Ila dan Ainul. Untuk EN tak dapat dihabiskan sebab guru lelaki sangat sedikit di setiap sekolah, tak dpat capai target. Bayangkan satu sekolah puratanya ada 7 orang guru lelaki dari 100 lebih orang cikgu. That's the fact! 

Tapi apa-apa pun lepas exam nanti kena kutip semula. 

..................................................................................................

E.X.A.M  is coming back. Lari!!!

Tak boleh nak lari dah. Tak sempat.

Tapi yang berlaku sebaliknya,buku yg baca kita. Agree??


Sebelum tu, untuk kawan-kawan. EN dengan ini ingin memohon ampun dan maaf sepanjang perkenalan kita. I'm not a perfect human. Semua kesalahan itu datang dari diri EN sendiri, of cors yang kadang-kadang bertindak mengikut hati dan bukannya akal. I will try to change myself from time to time to become a better person and  a good friend for you all OK! 

Last but not least, GUDLUCK y'all. This is our last exam for this Bachelor course. Do the best, beat the rest. Last time tuk naikkan pointer huhu.. USAHA + DOA +TAWAKAL = KEJAYAAN (INSYAALLAH)

p/s: Baca ni








Friday, March 2, 2012

~Time is leaving me.

Assalamualaikum...


Wake up girl! 
Cannot waste any more time...
Tik tok tik tok 
it's not just the sound of clock,
but also the sound of time that passed.

:)

FINAL EXAM. PRACTICAL.

...............................................................................................................................

p/s:Makan-makan dan gathering bersama classmate suda. Next, tumpu kepada apa yang patut ditumpu. Study for the knowledge and future. Gudluck everyone.



Thursday, March 1, 2012

~Alhamdulillah-Allah permudahkan :)

Assalamualaikum....

Wahhh nak dekat exam ni rajin pulak update yor...

Hari ni jadik budak nakal sikit. Sikit je xpe kan. EN ponteng kelas huuu. That Forensic class,kindergarden-like class or can be said as drawing class. 'Suka gila' dapat lukis2, kembali seperti ke zaman kanak2. Tapi takpe  I like drawing, kalo dia tak suruh melukis memang EN duk lukis je kalo time boring dalam kelas tu.



But I have an excused to not attend that class. huhuupp I not that naughty. Alhamdulillah tadi kami bertiga, Ila dan Ainul telah berjaya menjejak kan kaki ke sekolah. Urusan yang berjalan dengan lancar. 2 buah sekolah sudah dijejaki dan hampir 200 questionnaire telah diedar. Dasyat tak :p

Yup,tapi takde lah dapat terus, kena datang kutip balik lepas cuti sekolah nanti. Menyenangkan kedua belah pihak. Yelah cikgu kan busy, mana dorang nak sempat jawab questionnaire on da spot. I understand since both my parent are teachers. Nasib cikgu yang kitaorang berurusan tu baik2. I love and respect u guys :)

p/s: Amalkan lah pembacaan maksurat pada waktu pagi atau petang setiap hari. InsyaAllah akan dipermudahkan urusan kita. Allah akan menyempurnakan nikmatnya ke atas orang yang membacanya. Ayuh.


'Sesiapa yang membacanya di waktu pagi, akan dipelihara oleh Allah sehingga waktu petang. Dan sesiapa yang membacanya di waktu petang akan dipelihara hingga waktu pagi.