=)

Tuesday, December 6, 2011

~Tanda Kita Suka kan Seseorang




 Assalamualaikum...


Saja nak share kat sini.


10 TANDA KORANG SUKA SESEORANG : 


SATU: rasa malu bila bercakap dgn dia 
DUA: anda perasan anda tersenyum bila bercakap dengannya. 
TIGA: kalau terlihat dia, tak nmpk orang lain. 
EMPAT: sentiasa teringat dia. 
ENAM: happy bila bercakap dengannya. 
TUJUH: akan cuba sedaya upaya untuk berhubung dengannya. 
LAPAN: apabila terbaca post ini, anda teringatkan dia. 
SEMBILAN: sedang asyik memikirkannya sampai tak perasan nombor lima tak ada dalam senarai. 
SEPULUH: anda tergelak lepas check memang tak ada 


Hehe maybe sebelum ni ada yang dah pernah baca. Ye lah EN pun cilok kat FB je.


Pernah ke anda-anda rasa macam ka atas ni. Ha? Pernah? Tu kira angau la kan. EN pernah? Errr nak cakap tak ea. Yup terus terang EN pernah rasa perasaan macam di atas ni. Ia datang tanpa diundang hee. Bab kata ustaz, jatuh cinta itu tak salah, sebab itu adalah fitrah manusia kan. Alhamdulillah yang penting itu perkara yang lalu dan sekarang EN bebas dari perasaan ini sekarang. Akan datang tak tau lagi, dan harapan nya yang akan datang itu lah yang abadi. hee


Stupid ke??


Seboleh-bolehnya kita bagi yang muslim ini ada batas2nya unuk bercinta. Lebih baik kita simpan jika ianya belum tentu dibalas oleh pihak yang satu lagi. Tapi cinta yang sememangnya akan dibalas dan kekal adalah cinta kepada Allah yang satu kan.

Tapi bagi yang tak boleh elak tu nak buat macam mana ya? Lebih baiknya kita berdoa kepada Allah. 
"Ya Allah,jika dia benar untukku kau dekatkanlah hatiku dengan hatinya.Dan jika dia bukan untukku damaikanlah hatiku dengan ketentuanMu"...

Ececeh EN ni, tak sangka tak sangka.=0 Eh sambung buat proposal lahhh. Teringin nak sambung lagi bab ni. Nanti ada masa InsyaAllah nak kongsi.




K gudnite, sleep tight.

New update : Ok dah ada smbungannya DI SINI