=)

Sunday, September 11, 2011

~I am not perfect

Assalamualaikum...

                                                                   Perfect-Simple plan

Lagu ni banyak maknanya. Time sekolah dulu,selalu layan lagu simple plan. Iyalah lagu dorang ni banyak mesej terutamanya tentang kekeluargaan. 

Saya tak sempurna. Ada ke manusia yang sempurna? Kalau ada mahu jumpa manusia yang sebegitulah, nak minta tips 'How to be perfect'.

Haha tiada apa-apa maksud tersurat dan tersirat pun sebenarnya. EN just wanna thanks to people around me, my parents,my family, my teachers, my friends. You are the best among the best because you all could understand me. Walaupun tak sepenuhnya la kan,u all masih terima EN seadanya. 

Uhuk uhuk.Tabik dekat orang2 yang kat luar sana, yang boleh mengekspresikan diri mereka secara terbuka. Nak cakap apa2 dorang cakap je or tulis je publicly. Contohnya kat FB twitter ke YM ke.Beraninya mereka. Bagi EN, woo serius tak berani. Bukan apa, takut tulis something about orang lain nanti orang lain yang terasa bagaimana?
 
Honestly,memang ada ketidakpuasan hati dalam hidup ini tapi tidak semestinya kita perlu luahkannya directly, terutama jika boleh menyinggung perasaan orang lain. Setakat ni, walau macam mana tak puas hati atau sedihnya EN tentang sesuatu tu,terutama melibatkan orang lain, I try not to post it publicly. EN lebih suka simpan,pendam dan buat pekasam. Lama2 hilang lah. I am so lucky because everytime I feel down, I know how to entertain myself. 

At the first place, mestilah kita kena ingat Allah dulu. Alhamdulillah apa yang kita rasa dalam hati tu setidak2nya akan membuatkan kita ingat kepada dia. Setuju tak.Kadang2 eh bukan kadang2 selalunya, EN memang tak share pun kesedihan tu dengan orang lain. Let the sorrow be mine only. Kesian sama orang lain. Kongsi kegembiraan sudah mencukupi. 

Baiklah EN nak buat homework dulu. I wanna say thank you to everyone out there. And sorry too. Sorry sorry sorry. 

K annyeong.