=)

Wednesday, June 29, 2011

~~Israk Mikraj--Hujan di pagi hari,no class =D



Assalamualaikum...



Hari ini 27 Rejab yang mana berlakunya peristiwa Israk Mikraj. Ok sama2 lah kita mengingati sejarah penting bagi umat Islam, diwajibkan solat 5 waktu. Selawat  kepada Nabi Muhammad SAW, syukur. Baginda amat menyayangi umatnya. Allah Maha Besar dan Maha Adil terhadap hambanya.



Pagi-pagi lagi sudah hujan.Rahmat. Alhamdulillah. Kelas dibatalkan,wah best bantal disorong semula. Bangun.  
Ah boring pulak rasanya. Nak keluar malas. Oh petang ni ada satu kelas lagi, pukul 4-6 lepas tu...Farewell party Dr Reza Farhour. Wah sedih, Dr Reza dah tak ajar kami. Dr Reza ajar sangat best, mudah faham. Lepas ni lecturer mana agaknya yang ganti. We will miss u Doc, You are the best. 


From the left: Dr Faez, Dr Reza, Dr Thaeer, Dr Sami
Baiklah sekarang masa untuk merenung masa depan. Sambil memikirkan kekuasaan Allah SWT.
=D




Sunday, June 26, 2011

~~Bukit Tabur--Adventure Dangerous but Exciting

Assalamualaikum...

Haha today is quite interesting. Hiking Climbing Trekking @Bukit Tabur. Here is the info about the place.


Here's how it looks like from a distant. -Taken from others web~

Bukit Tabur is a hill located in Taman Melawati Malaysia. It is also known locally as Bukit Hangus. The hill is very prominent and could be seen from the Kuala Lumpur Middle Ring Road 2. The hill, which is less than 1000 metres, is a quartz ridge. Climbers enter the hiking trail via Kampung Klang Gates, 50 metres from the gates of the Klang Gates Dam, at the back of Taman Melawati for a quick 3-4 hours climb. The Gombak Forest Reserve and Klang Gates Dam are beside the hill. The peak offers s view of the dam.


The map 



~KL kota rayaku 
Depart from Shah Alam at about 7.30am and arrive at 8.30am kot...hehe. Went there without plan, just joining my seniors, together with my classmate. First I was hesitated but then yeah I make it to the top.


Before going


'Mak Ok jer'...just the beginning LOL

Zaty cekak pinggang da
Kak Syu still with us,then suddenly dissapear haha, no la she's walking so fast
Oh Bang Kai ehh Kakak Kai,our survivor~



The trail~

Ahhh resting already??

Rest more~

Haishh if just stop when we gonna reach the top hoho
Picture time


Snap

Kai: Peace

Wow amazing..kiyupta~~The dam
Wow it was a challenging track since we had to climb the rocks which is so so so steep. Climbed up and then climbed down. If we losing the steps,then we gonna falling down golek2* Actually there is many peaks, that's why we had to hike more and more. 

Ok went up


Then went down


Up

Oh Thanks to the experts for helping us

More climbing


Aigoo~~


Yeah we can do it

Ok follow me guyz~~

What? Down again kihkih

Stop for awhile to take a breath and enjoy the view. And taking picture too. Krohhhkrohhh Started to feel hungry. 







After reached at the last peak, I guess, we stop, to eat. Yeah at last.Nyum nyum. Alhamdulillah. Then taking some other pictures. Oh video too. 

Ok then walking back. No more rocks. Santai. Less steep. Walk through someone orchard. Durian tree. Never mind,I don't like durian. Auk auk there are some dogs,garangnya~~ Ok pass. Saw the roads. Run run. Yahoo, finish line.

Alrite, that's all for today. I will add something if I want hehe. Thanks.


p/s: Credits to Kai Fizniz for those pictures...I curi tau~~


Wednesday, June 22, 2011

~~Someday--IU

Assalamualaikum...

Love this song, full of inspiration.



IU-Someday(Eng Translation)
Dream High OST

I hope this tears will stop running someday
Someday after this darkness clear up
I hope the warm sunshine dries these tears
When I feel that I’m getting tired of looking me exhausted,

I want to give all my dreams I’ve kept hard
Every time I feel that I’m lacking in many things more than I have
I lost strength in my legs and drop down
I hope this tears will stop running someday

Someday after this darkness clear up

I hope the warm sunshine dries these tears
Everyday I hold out comforting myself “it’ll be alright”
But it makes me afraid little by little
I tell myself to believe in myself, but I don’t

Now I don’t know how longer I can hold out
But wait it’ll come
Although the night is long, the sun comes up
Someday my painful heart will get well

I hope it helps me now.
I hope the God will help me
I don’t have enough confidence more and more to overcome myself

I hope this tears will stop running someday
Someday after this darkness clear up
I hope the warm sunshine dries these tears

But wait it’ll come

Although the night is long, the sun comes up
Someday my painful heart will get well
Someday… Someday…


 IU Cute and adorable =D


~Kamsahamnida chinggu--Saranghaeyo.


Assalamualaikum...

Selalu tulis entry panjang kali ni nak tulis yang pendek je. Hopefully haha. Sebelum tu selalu bahasakan diri 'saya' dalam entry sebelum ni, tapi untuk memudahkan diri sendiri tukar la jadik EN which stand for Eleey Nuleez. Alrite~~

Emm nak tulis something short kan tapi tentang apa ye. Baiklah. Kat sini EN nak berterima kasih kepada semua kawan-kawan yang banyak menolong time susah dan senang. Semalam mintak tolong kak Jannatul Adnin dan Kai tolong baiki paip. Without any excuse dorang terus datang. So sweet. Bertuahnya ada kawan macam ni. I love you muah muah. Actually paip tu da lama rosak tapi tak pandai nak baiki. Rasa bersalah jugak sebab panggil dorang sedangkan housemates ada, kenapa tak minta tolong? Emm dorang tengah exam tak yah la kacau. Kenapa? 

Selain tolong dari segi pertukangan banyak lagi yang kawan-kawan EN banyak tolong. Tak terbalas budi dorang. Yang paling banyak disusahkan ialah kak Jannatul Adnin. Sorry eh, banyak menyusahkan Kak Jan, dan banyak jugak menyakitkan hati dia. Gomawo, Mianhe Kak Jan. Gembira sebab time berjauhan dengan keluarga, kita tahu dan kita boleh mengharapkan orang lain untuk tolong. Really appreciate it. Waktu seronok, seronok sama2, contohnya sambut birthday beramai-ramai then share2 apa2 yang patut. Last year, it was the first time that I celebrate my birthday with friends siap baling2 tepung. So sweet~ Sebelum ni just celebrate ngan family, itu harus ok haha.

                                    Kak Jannatul Adnin yang buchuk~~

Baiklah kalau melarat nanti jadik panjang pulak. Untuk akhirnya, EN nak berterima kasih kepada kawan-kawan rapat saya di MSU ni sebab dorang selalu menceriakan diri ini walaupun diri ini selalu buat suasana jadik kureng, mood disorder haha. Thanks korang: Kak Jannatul Adnin, Atiqah, Khalilah, Kai, Shiqiin, Hartini, Ain, Zaty dan ya Anis. Good luck to all of you. Saya mendoakan agar kita semua berjaya di dunia dan akhirat. Sekian Terima Kasih. 

Birthday Ain
                                      
Birthday Shiqiin
                     
Malam Sinar Maulidur Rasul, we as comittee


Kahwin kak Tikah Ahmad, esoknya ada paper final

p/s: gambar dicuri dari FB cik Kai and kak Jann

Tuesday, June 14, 2011

Cuti sekolah---Taman Negara Sg. Relau



Assalamualaikum...

Meme r cuti skuloh doh abeh hehe tp nak cite jugak,cer cite cer cite..heh




Ehem2... aaaa... pada cuti sekolah yang lalu... alamak macam buat karangan sekolah pulak.
Untuk dipendekkan cerita, cuti yg lepas my family n I, tlah memjejakkan kaki ke taman negara sg relau merapoh untuk kali ke berapa entah. Actually xrancang pon nak p. Eh ye ke ? Entahlah my parent yg settle sume, sebelum pergi call tempat tu dulu booking dorm.Tapi sebenarnya sebelum tu sy dah ajak pun dorg g mandi2 sambil berkelah. Wah termakbul jugak, thanks mak abah. My uncle ada ajak g pantai nuh kat Kuantan, tapi kitaorang, saya lah  macam malas nak g sebab pantai panas, nanti sunburn pulak hoho xde la, nanti tak syok mandi sebab panaskan, lagipun Kuantan jauh jugak la dari rumah. 

Kat bawah ni ada sedikit info pasal Taman Negara Sg Relau ni, copy paste je malas translate:

Taman Negara Sungai Relau is located on the western side of Taman Negara in Peninsular Malaysia. The park was opened to the public in August 1993. The park office is 7 km from the small town of Merapoh. It is about 30 km to Gua Musang, Kelantan to the north and 100 km to Kuala Lipis to the south. Taman Negara Sungai Relau is the second access point for mountain climbing to Gunung Tahan. The route to Gunung Tahan is a mere 2 days as compared to the longer trek of 5 days from Kuala Tahan. A 14-km jeep trail links Sungai Relau to Kuala Juram, the foot hill for climbing Gunung Tahan. There are many forest trails in this part of Taman Negara. Among the popular trails are the Interpretive Trail, Negeram Trail, Palas Trail and Gua Gajah Trail. 


Sebelum pergi, mak dah siap2 kan barang nak bawak g sana malam tu, terutamanya makanan, ye la nak bermalam kat sana. Perjalanan tak jauh sangat, dalam sejam lebih. Tapi penat sebab kereta sempit, 8-8 orang sumbat dalam kereta wira tu...shhhh jangan bagitau polis trafik ea.  Sampai2 terus check in kat hotel, eh hostel yg dah booked tu. Luas, ada belas2 @ 20 lebih katil 2 tingkat,tak ingat dah. Yang best nye kami satu family je duk situ. Then, tukar baju mandi, bukan yg seksi tu ok opsss haha t-shirt. Tengok kat tempat mandi ramai orang so mandi tempat cetek je. Pastu naek jap, balik bilik lunch + solat. Petang tu sambung mandi lagi, kali ni best sikit sebab orang dah kurang dapat mandi port best sikit. Kebetulan time tu ada bomba dari kelantan buat family day, berkhemah la dorang kat sana. 
Sebelum masuk air posing dulu







                                                       
                                                          Auwwww...jgn tengok
                                                 Mat Wan bagai katak di bawah batu...ngee~






                                              Berakit2 ke hulu berenang2 ketepian




                                                       On d way balik, gua2


Sambil mandi sambil asah skill berenang, cehwah. Bleh la da berenang sikit. Mak pulak belajar terapung haha. Abah and Adik2 lelaki sume dah pandai, emm bese la lelaki kan. Hari ke-2 pagi2 lagi dah g turun mandi lagi, ye la last day. Mandi sepuasnya. Memang pergi tuk mandi pun hahah. Pastu dah puas kami pun pulang ke rumah dengan riangnya. Ada masa, siapa2 yang duk area Lipis @ merapoh @Kelantan ke bleh la pergi beriadah kat situ. Banyak lagi sebenarnya kemudahan kat sana, tuk berkhemah, nak jungle trekking boleh, nak jalan sampai Gunung Tahan pun boleh tapi 5 hari baru sampai sana. Ada sanctuary ikan kelah kat situ, so ada kawasan yang tak leh mandi. Tapi sanctuary tu apa agaknya ek, tempat pulihara ikan kot. Baeklah tu je. Sekian Terima kasih.