=)

Monday, April 11, 2011

HOME SWEET HOME~~

Assalamualaikum


Bertemu kmbali setelah bercuti selama 4 hari di PADANG TENGKU
bkn padang bola atau padang jarak padang terkukur tapi Padang Tengku
ianya terletak di daerah Kuala Lipis,Pahang
Masih tak tahu di mana?
Xpe xpenting...


Rumahku Syurgaku...
Ya begitulah perasaanku ketika pulang ke rumah
Selesa,nyaman..
Pulang ku kali ini kerana kebosanan duduk di Persanda
Di rumah ku of course la xbosan kerana ditemani keluargaku
Macam biasa kat rumah,kalau xde apa nak buat tengok tv,
tp kat Shah Alam ada tv juga kn???
No no xsame,aku lebih selesa bersantai di rumah bersama family




Oh ya,klo kat rumah tugasku adalah sebagai chef...cehwah
Ye la tugas tu terpaksa diamanahkan oleh Mak kepada ku kerana beliau harus mengajar di sekolah
Begitu juga Abahku
Semasa ketiadaanku,pasti Mak,Abah dan adik2ku tidak makan tengahari,sungguh kasihan
Maklum la tiada siapa yang sempat sediakan
Pasti senang hati mereka, bila balik dari sekolah makanan sudah tersedia

Hatiku juga senang kerana dapat masak untuk mereka
Alangkah bestnya jika hari2 dapat masak untuk mereka
Tapi klo begitu pasti mereka perlu menghulurkan gaji kepadaku ahaksss...


Kepulanganku kali ini tidak disia-siakan seperti sebelum2 ini
Homework dan Assignment berjaya disiapkan
Sungguh gembira hati ini   seperti berada di taman
Kerana niatku bila sampai di Shah Alam nanti,mahu berehat terus sebelum kelas keesokkannya tanpa perlu memikirkan kerja
Syabas diucapkan..


Oh bila pula dapat ku pulang ke rumah tercinta
Maybe after midsem,hopefully


Oh sungguh kepenatan hari ini kerana
Perlu menaiki bas selama 2 jam 30 minit (xlama mane pun)
kemudian menaiki LRT
dan yang paling penat perlu menaiki KTM yang sungguh padat
tulang belakang ku sangat perit waduh2
ingatkan balik hari Isnin tak ramai orang
Aduh terlupa pula time tu ramai orang balik dari kerja
Memang patot pun pack KTM tu...
Apa2pon da selamat sampai,Alhamdulillah


Kepala sedikit pusing
Mari kita tidur dulu
Esok kelas akan bermula
Harap dapat bangun dengan penuh semangat
Selamat Malam...